8 ukers betalt sommerferie?

19.11.2015

0

I 2020 har jeg store planer om å ta med familien på en 8 ukers sommerferie til USA. Vi skal spise Lime pie på Key West mens vi ser på solnedgangen. Vi skal traske ned i Grand Canyon mens svetten siler under den brennhete solen. Vi skal  kjøre "stripa" i Schobey, den lille byen i Montana med 1000 innbyggere og 5 kirker, hvorav majoriteten har norske aner og hvor det finnes et firma som heter UFF-DA fordi det var det eneste norske ordet grunnleggeren kunne uten å vite hva det betydde før jeg fortalte det til ham på slutten av 80-tallet. Vi skal selvfølgelig ta trikken i San Fransisco, vandre over Golden Gate og spise frokost i havnen i Tiburon, den lille landsbyen på den andre siden av bukten hvor Robin Williams bodde. Hele skoleferien skal vi bruke på å tråle dette kontrastfylte landet fra øst til vest, fra nord til sør.

Det er iallefall planen.

Men hvordan skal vi få dette til?

Har vi mulighet til å ta fri fra jobb så lenge? Har vi råd til det? 8 uker er usannsynlig lang tid! Jeg skal være ærlig, jeg vet ikke om vi klarer å realisere den drømmen, men det er iallefall målet vårt. 

Hva med deg?

Kunne du tenkt deg 8 uker sommerferie? Eller litt mer fri i løpet av året, slik at det ble 2 uker til syden om vinteren, samtidig som du hadde tid til å ta hele påskeuka fri? Og la oss ikke glemme jula! Hele romjula fri. Det hadde kanskje vært deilig? Samtidig som du kunne reise på 5 ukers sommerferie?

Vi har dog kun 4 ukers ferie i Norge. Noen er heldige, de har 5 uker. Men enn om det hadde hadde vært mulig å hatt 8 uker, uten at arbeidsgiveren din tapte på det? Uten at du tapte på det? Er det mulig, du henger jo i stroppen allerede, og rekker knapt det du skal i løpet av arbeidsuka. Og så kommer helgen med alle aktivitetene, før du stuper i seng søndag kveld, og nesten gleder deg til å komme på jobb sånn at du kan høre dine egne tanker i fred og ro for en stakkes stund før alle kollegaene kommer på jobb og du må løpe i ditt første møte. 

Og her kom det magiske ordet: Møter. For det er møtene som er løsningen her. Svaret på dine drømmer.

Visste du at norske ledere i snitt mener 40% av møtetiden er bortkastet?

Fordi møtene blir for dårlig ledet, hvor digresjonene og avsporingene stjeler minutter like kjapt og effektiv som en snartur innom facebook, og fordi presentasjonene er for lange fordi de inneholder for mye uvesentlig informasjon? Dette har norske ledere fortalt Henning Bang fra Universiteten i Oslo, som forsker på ledergrupper. 

Samtidig bruker norske ledere i snitt 19 timer på møter i uka. Noen selvsagt litt mindre, og noen vesentlig mer. Regn ut hvor mange timer, unnskyld - jeg mener dager ... nei! Jeg mener, regn ut hvor mange uker det blir i løpet av ett år. 

Er det ikke rart, at vi syns det er ok å kaste bort tiden på ineffektive møter, som fører til frustrasjon og demotiverte ansatte? -Mens det ikke er ok å få innvilget ekstra ferie som gjør deg til en takknemlig, lojal og ikke minst; uthvilt og motivert ansatt? Er ikke det litt rart? 

Men dette er jo også litt ditt ansvar

For hvordan du forholder deg til møter, om du kommer presist, om du leder møter på en god måte, stopper møteplagerne og alle de som bare skal fortelle en historie, og om du selv opptrer som en god møtedeltakere - det påvirker møtekulturen hos dere. Vi kan ikke skylde på alle andre. Vi må først og fremst ta ansvar for oss selv og i den grad vi kan, påvirke de rundt oss. 

Det er mye vi kan gjøre for å få til mer effektive, nyttige og inspirerende møter. Her skal du få noen kjappe tips:

  1. Start alltid møtene presist, uansett om alle er kommet eller ikke. Det påvirker møtekulturen og jeg vil tro at dine kollegaer er enig med deg (og i det skjulte beundrer deg for at du er tøff nok til å gjøre det).
  2. Gi klar beskjed til de som skal holde presentasjoner om hvor lang tid de har til rådighet. Fortell dem også hva som er målet med presentasjonen, det vil hjelpe dem å velge ut riktig og relevant stoff å ta med.
  3. Sørg for å ha kaffe på møterommet og rene kopper. Da slipper du at noen skal bruke de første 10 minuttene på å "... bare hente meg litt kaffe ..."
  4. Stopp avsporingene med et tydelig budskap formidlet med en sterk stemme og et tydelig kroppsspråk - på en respektfull og vennlig måte. Høres vanskelig ut? Neida, det er fullt mulig. Det handler om å tørre å være tydelig, slik at ingen misforstår hva du ønsker og intensjonen bak. 

Jeg tror fullt og helt på at vi finner bedre løsninger og får en enklere arbeidsdag når vi forstår hverandre. I tillegg slipper vi å kaste bort tiden på misforståelser og aktiviteter knyttet til det å rette opp feil, slik at vi får frigjort tid til å gjøre det vi egentlig har lyst til!

Derfor kurser jeg næringslivet, forvaltningen og organisasjoner i retorikk, presentasjonsteknikk og møteledelse. Alt fra grundige 2-dagers kurs med mye egentrening, til matnyttige og inspirerende seminarer og foredrag. Kort sagt: jeg hjelper deg med å kommunisere smartere, slik at du blir mer effektiv, får økt gjennomslagskraft og oppnår bedre resultater - slik at du får frigjort tid til det du egentlig har lyst til.

Du får kanskje ikke sjefen til å gi deg fri i 8 uker med lønn (ennå). Men du får en mindre stresset hverdag og bedre tid til de rundt deg som betyr mest. Om det er i San Fransisco eller hjemme midt i uka, det tror jeg egentlig ikke betyr så mye. 

God helg!

Anne Karin

 
PS! Regnet du ut hvor mange uker norske ledere kaster bort på ineffektive møter? Svaret er 9 uker. Faktisk 9,5 uke. 40% av 19 timer gir oss 7,6 timer pr. uke, altså en hel arbeidsdag.
Hvor ofte har du ikke tenkt at du kunne ønske du hadde en hel dag ekstra i uka? Eller en ekstra time i døgnet? Så du rakk å gjøre det og det på jobb, eller trene, eller lage sunn og næringsrik middag framfor Grandisen du av og til motvillig slenger i ovnen for at alle skal rekke å spise litt før trening ...?