Vakker makt

04.01.2018

0

«Skjønnhet belønnes privat og profesjonelt - hele livet».

Ordene er hentet fra en artikkel av Zofia Paszkiewicz. Hun har snakket med Francesca Minerva, filosof ved universitetet i Ghent og spesialist på medisinsk etikk, bioetikk og diskriminering. Eller for å så det på en enklere måte; Francesca Minerva er ekspert å diskriminering basert på utseende.
 

Pene mennesker får bedre karakterer

Hun forteller i artikkelen at pene mennesker får mer oppmerksomhet og skryt fra de er små barn fra lærere, foreldre og venner. De blir også bedre passet på av foreldrene, slik at de skader seg mindre. Dette ifølge undersøkelser fra Canada. Pene barn blir behandlet bedre fra det øyeblikket de blir født. Dette gir en rekke fordeler framover i livet. De får blant annet bedre karakterer på skolen, selv ved anonym vurdering av læreren i følge professor i økonomi Giam Pietro Cipriani ved University of Verona. Det er derfor lett å tro at pene mennesker er smartere, men forskningen peker mer på at pene barn får bedre selvtillit gjennom oppveksten og mer oppmerksomhet fra lærerne og foreldre som en forklaring på dette fenomenet.
 

Pene mennesker får lavere straff

Pene mennesker slipper også billigere unna i norske rettsaler. Forskning viser en klar sammenheng mellom utseende og straff. Pene mennesker får lavere straff enn mindre pene mennesker, ifølge professor i psykologi Per Schioldborg. 

De attraktive har også lettere å få lån og lavere rente, i følge en undersøkelse fra New York University. Dette til tross for at pene mennesker har tre ganger så høy sannsynlighet for å ikke betale tilbake pengene i forhold til de mindre attraktive.
 

Pene mennesker tjener bedre

Høye, tynne og pene mennesker tjener mer enn lavere og fyldigere kolleger. Høye menn tjener opptil 10 prosent mer enn sine lavere kolleger, ifølge forskere ved Guildhall-universitetet i London. De som regnes som lite attraktive betaler en høy pris på arbeidsmarkedet. Menn med lite attraktivt utseende tjener hele 15 prosent mindre enn sine kolleger, mens kvinner i denne kategorien tjener 11 prosent mindre enn kollegene, skriver Daily Telegraph. Kvinner straffes hardest for sine overflødige kilo. Slanke kvinner tjener minst 5 prosent mer enn overvektige, viser undersøkelsen forskerne har foretatt blant 11.000 britiske 33-åringer. For menn, derimot, utgjør vekten ingen forskjell. Høyden er viktigere enn antall kilo for menn. 

Hvorfor er det slik, at vi behandler pene mennesker bedre enn mindre attraktive mennesker?

Professor Per Schioldborg ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo skriver i en leder i Tidsskrift for Den norske Lægeforening at flere undersøkelser har vist det samme. Blant annet så starter høye menn (over 185 cm) med 12 prosent høyere lønn enn de som er under 180 cm høye blant nyutdannede ved universitetet i Pittsburgh. Samtidig er over 90 prosent av personer i ledende stillinger i USA høyere enn gjennomsnittet. 

Hvorfor er det slik, at vi behandler pene mennesker bedre enn mindre attraktive mennesker?


Francesca Minerva har to svar på dette:

1. Vi stillestiller det vakre med det gode

Hjernen vår har en bias (feilslutning) og sidestiller at dersom noe er vakkert må det også være godt. Vakre mennesker blir sett å som smartere, snillere, sunnere, sterkere og mer sosiale. Dette gjenspeiles i film, hvor de snille også er de vakre, mens de slemme enten er stygge eller er vakre på en stygg måte. På den måten forsterkes programmeringen av hjernen vår, slik at vi fortsetter å tro at pene mennesker er smarte, gode og snille. Dette er i tråd med professor Per Schioldborg som mente at "de mindre pene blir oppfattet som aggressive og lite troverdige og at vi generelt vurderer pene mennesker som flinkere, mer intelligente og mer uavhengige".

Det at vi tillegger mennesker visse egenskaper basert på utseende, utstråling og førsteinntrykket understøttes av undersøkelser gjort av sosialpsykolog Amy Cuddy ved Harvard Business School. Gjennom flere eksperimenter har hun påvist at vi har en tendens til å tillegge ekstroverte mennesker flere positive egenskaper som feks. handlekraftig og gjennomføringsevne, intelligens, kreativitet, vennlig, snill osv. uten at dette nødvendigvis stemmer med virkeligheten. Særlig mennesker med sjarm tillegges en rekke gode egenskaper uten at dette behøver å være riktig.

2. Vi ønsker å ligge med dem

Det andre svaret Francesca Minerva kommer med på hvorfor vi gir vakre mennesker mer oppmerksomhet og flere fordeler, er fordi vi ønsker å ligge med dem(!) og få et «sunt og vakkert avkom». Dette er ikke nødvendigvis en bevisst tankeprosess, men mer en underbevisst handling gjort av «autopiloten» vår, eller «System 1» som Daniel Kahneman kaller den delen av hjernen vår. I følge adferdsøkonomer styrer «System 1» opp mot 90% av alle valgene vi tar i løpet av en dag. 

I følge biologer er sex et dypt forankret behov hos oss mennesker. Vi er programmert til å formere oss, for å sikre videre eksistens av menneskerasen. Derfor vil «System 1» automatisk vurdere personen foran oss som egnet eller uegnet for å få barn med, selv når vi ikke ønsker å få barn rasjonelt sett. Professor Dag O. Hessen forklarer at skjønnhet er et signal om sunnhet og dermed fruktbarhet. Derfor tiltrekkes vi automatisk mot vakre mennesker. At dagens vestlige skjønnhetsideal ikke er spesielt sunt eller fruktbart har «System 1» dessverre ikke fått med seg.
 

Jeg lar meg ikke påvirke av utseende ...

Se for deg at du skal ansette en person. Du har to søkere, hvorav en er vakker og høyreist, med skinnende hud og strålende øyne. Den andre personen er lubben, lutrygget og kvisete. På papiret er de like gode. Hvem ansetter du?

Hvem lytter du til på jobb, under møter eller i kantinen?

Hvem stopper du opp og snakker med i gangen eller ved kaffemaskinen?

Hvem støtter du når dere skal ta en beslutning og hvem peker du på når dere skal velge nye folk til å lede spennende prosjekter? 

Skjønnhet belønnes privat og profesjonelt - hele livet. Sannsynligheten er stor for at vi alle lar oss påvirke av utseende til de rundt oss og lar det spille en for stor rolle på bekostning av de faktorene som bør telle mest, nemlig kompetanse, integritet og samarbeidsevne. 
 

Jeg ønsker deg et godt 2018 med mange gode og kloke beslutninger!


Anne Karin