Min julegave til deg

20.12.2019

0

Hva vil 2019 bli husket for?

Er det brannen i Notre Dame? Greta Thunberg og klimakampen? Eller er det NAV-skandalen?

Vi mennesker er oss selv nærmest. Jeg er ikke i tvil om at 2019 vil bli husket for NAV-skandalen. Torsdag 12. desember presenterte NAV sin internrapport om håndteringen av skandalen. Rapporten var knusende og pekte blant annet på følgende årsaker til skandalen:

 • manglende styringssignaler fra departementet (les: manglende krystallklart budskap om hvordan sakene skulle håndteres)
 • misforståelser (ofte et resultat av manglende krystallklart budskap)
 • dårlig kommunikasjon og språkproblemer

I departementet og NAV-ledelsen sitter det høyt utdannede mennesker. Det burde være en selvfølge at de klarte å kommunisere godt sammen. 

Likevel har vi alle kjent på kroppen hvor lett det er å misforstå andre og å bli misforstått. Vi har alle opplevd å ikke få tilstrekkelig med informasjon, eller bli beskyldt for å ikke gi tilstrekkelig nok med informasjon. Vi har alle vært i situasjoner hvor vi trodde vi var tydelige, men hvor mottaker likevel hevdet at de ikke visste. Dårlig kommunikasjon havner ofte på topp-tre når bedrifter gjennomfører medarbeiderundersøkelser. 

Poenget er at kommunikasjon er krevende. Særdeles krevende. Til tross for det har mange bedrifter og organisasjoner valgt bort kommunikasjon når de utvikler sine lederutviklingsprogrammer. 

Det er bekymringsfullt og kan koste dem dyrt i form av dårlige beslutninger, lavere effektvitet og produktvitet, tapt salg, tap av kontrakter og tap av verdifulle nøkkelansatte som slutter, samt misfornøyde kunder og ansatte.

 

«Uten kommunikasjon kan ikke ledelse finne sted. Kjernen i ledelse er å skape oppslutning. En som tar mål av seg til å lede, må fullføre sin ambisjon gjennom kommunikasjon». 

Jan Kjetil Arnulf, professor i psykologi
Bedriftsøkonomisk instituttMen det er ikke bare ledere som er avhengig av god kommunikasjon for å prestere. Alle som er avhengig av å kommunisere godt for å kunne gjøre jobben sin, burde få tilbud om å gå på et kurs i retorikk og kommunikasjon. Det gjorde underverker for min jobb og mine prestasjoner da jeg tok mitt første kurs i retorikk og kommunikasjon tilbake i 2000, og jeg unner alle andre den samme opplevelsen.

 

2. januar 2020 en stor milepæl for alle som elsker retorikk!


2. januar 2020 er en milepæl for Krystallklart budskap AS. I over 8 år har vi hatt gleden av å kurse over 1000-vis av deltakere i næringslivet, forvaltningen og organisasjoner i retorikk og kommunikasjon, presentasjonsteknikk, relasjonsbygging og møteledelse. 

Vi har reist land og strand fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Vi har kurset prosjektledere i Equinor, taleskriverne til sentralbanksjefen i Norges Bank, rådgiverne og lederne i SpareBank 1, IT-arkitektene og kundeansvarlige i EVRY og ingeniørene i Nemko, Cisco og Semcon - for å nevne noen.

Gjennom disse 8 årene har vi stått ansikt til ansikt med våre deltakere. Samtidig har etterspørselen etter nettkurs økt. 
 

Fordelene med nettkurs er: 

 • Deltakerne kan ta kurset når det passer dem og hvor det passer dem
 • Deltakerne slipper å være borte fra jobben, noe som kan være vanskelig i en travel arbeidsdag med mange møter, kundehenvendelser og korte tidsfrister. 
 • Et nettkurs sparer miljøet siden vi ikke trenger å reise til et felles sted.
 • Et nettkurs kan fungere som et oppslagsverk i tiden etterpå. Deltakerne kan gå tilbake til kurset og repetere, noe som øker læringseffekten og sannsynligheten for at kurset blir brukt etterpå.


Krystallklart budskap sin visjon er «Vi finner bedre løsninger når vi forstår hverandre».

Vårt løfte til våre deltakerne er å lære dem teknikker, strukturer og verktøy slik at de kan kommunisere tydelig og lettforståelig, slik at de blir hørt og forstått. På den måten vil de bli mer effektive, få økt gjennomslagskraft og oppnå bedre resultater på jobb. 

Siden vi vet at folk er forskjellige, har forskjellige behov og forskjellige preferanser for hvordan de ønsker å lære, har vi lenge hatt et ønske om å kunne tilby nettkurs i tillegg til de fysiske klasseromskursene. Vår ambisjon har vært å utvikle et nettkurs som består av noe mer enn bare en raskt video*) og som har like høy kvalitet som klasseromskursene.

Vi er derfor veldig stolte og glade over å nå kunne lansere vårt første nettkurs, som vi har utviklet sammen med Video for Web (videoforweb.no).

Et kurs vi ubeskjedent vil utrope til markedets beste!
 

NYHET!  Kunsten å argumentere
 

Dette er kurset for deg som ønsker å bli tydelig, trygg og overbevisende når du argumenterer, diskuterer, presenterer eller forhandler, enten det er på jobb, privat eller i organisasjonslivet dersom du har verv der.

Nettkurset er grundig testet av deltakere fra mange forskjellige bedrifter og organisasjoner i Norge. 
 

«Det jeg fikk ut av dette kurset var fra første uke tilgang til verktøy som jeg kunne bruke i min jobb. Jeg fikk direkte tips og tilbakemeldinger på de case som jeg jobbet med. Kursmaterialet var en spennende miks av video, tekst og øvinger, og tok høyde for at vi alle har en aktiv hverdag. Selv om jeg aldri hadde møtt Anne Karin var hun tilgjengelig på mail, FB og Livesendinger.

Det kommer neppe som en overraskelse at jeg varmt anbefaler kurset Kunsten å argumentere.»

Susanna Brynhildsen, Office Mananger,
NTNU Institute of Biotechnology and Food Science.

 


Siden vi nå går inn i julehøytiden ønsker vi å gi våre trofaste lesere en gave!


De fem første som sender oss en e-post merket med «JA TAKK, jeg ønsker tilgang til nettkurset Kunsten å argumentere» vil få tilgang til kurset helt GRATIS i ett år!

De 15 neste vil få tilbud om å kjøpe kurset med 50% rabatt. Det er fortsatt et meget bra tilbud!

Verdien av kurset er kr. 6.990,- og inkluderer:

 • Tilgang til kurset i ett år
 • Alle verktøy, maler, sjekklister som du trenger for å bygge sterke og relevante argumentasjonsrekker. 
 • Tilbud om å være med i en lukket Facebook-gruppe som kan brukes til å stille spørsmål og å diskutere med andre kursdeltakere og kursleder.
 • Hver uke vil jeg sende LIVE fra Krystallklart budskap hvor jeg svarer på alle spørsmål som er kommet inn i løpet av uka.
 • Direkte tilgang til meg som kursleder, slik at jeg kan hjelpe deg med å lære kunsten å argumentere.


Ønsker du å lese mer om kurset kan du klikke her: Kunsten å argumentere


Livet er for kort til å bli kastet bort på tåkeprat, misforståelser og dårlig kommunikasjon. Bli med oss inn i 2020 og bli tydelig, trygg og overbevisende!

Alt du trenger å gjøre er å sende oss en e-post med «JA TAKK, jeg ønsker tilgang til nettkurset Kunsten å argumentere».

Er du blant de fem første får du kurset helt gratis. Er du blant de 15 neste får du tilbud om å kjøpe kurset med 50% rabatt. En bedre retorisk julegave skal du lete lenge etter!

Med disse ord ønsker jeg deg en riktig god juleferie og ikke minst, et krystallklart godt nytt år!
 

Anne Karin

 

*) En rask video er ikke et nettkurs, det er en videobok.  ;-)