KRYSTALLKLARE PRESENTASJONER™

Fra frykt til begeistring - et kurs i presentasjonsteknikk

Presentasjon

 

Ønsker du å formidle ditt budskap med entusiasme, engasjement og energi?

Å stå foran en gruppe mennesker og formidle et budskap er noe av det vi mennesker frykter mest av alt. Det holder ikke å vite hva du skal si, du må også kunne formidle budskapet på en troverdig og engasjerende måte slik at publikum oppfatter, forstår og husker det du sier.

I løpet av 2 spennende dager vil du lære de samme teknikkene som verdens dyktigste politikere, næringslivstopper, artister, idrettsutøvere og profesjonelle formidlere benytter seg av, for å mestre stress og nervøsitet - og for å engasjere og prestere på et høyt nivå.

Velkommen til et kurs i engasjerende og troverdig formidling!
 

Hva er KRYSTALLKLARE PRESENTASJONER™?

KRYSTALLKLARE PRESENTASJONER™ er et praktisk grunnkurs i presentasjonsteknikk.

Presentasjonsteknikk handler om ulike teknikker vi bruker for å formidle budskapet vårt; hvordan vi bruker stemmen vår, kroppsspråket vårt, mimikk og blikket vårt. Dette inkluderer også bruk av ulike tekniske hjelpemidler som feks. Powerpoint, film, lyd, bilder, samt flipp-over, tavle og rekvisiter, samt hvordan vi kombinerer disse for å formidle budskapet vårt på en slik måte at tilhørerne oppfatter, forstår og husker det vi sier.
 

Kurset hjelper deg å bli:

 • Rolig og trygg
 • Levende og engasjerende
 • Overbevisende og tillitsvekkende

I tillegg vil du lære:

 • Effektive teknikker for å mestre stress og nervøsitet
 • Hvordan du får en sterk og behagelig stemme
 • Hvorfor førsteinntrykket teller - og hva du kan gjøre for å etablere et troverdig førsteinntrykk på tre sekunder
 • Hvordan du får et engasjerende og selvsikkert kroppsspråk
 • Hvordan du kan bruke Powerpoint og andre hjelpemidler på en effektiv og smart måte
 • Teknikker som hjelper deg å memorere et 90-minutters foredrag
 • Hvordan du kan takle uventede spørsmål eller andre uforutsette spørsmål

Vi er ikke på jakt etter det perfekte. Det perfekte er ofte glatt og kjedelig. Vi jakter på den "beste retoriske utgaven av deg", med din personlighet og med ditt uttrykk. Med økt bevisstgjøring og trening kan du luke bort det som forstyrrer budskapet og øke det som forsterker. Slik blir du en engasjerende taler som folk vil lytte til.
 

Hva får du?

 1. Teori: Hensikten med kurset er å gi deg inngående kjennskap til teknikker og hjelpemidler som du kan benytte for å bli en dyktig og engasjerende formidler. Vi vil veksle mellom teori og praktiske, effektive øvelser. Vi nøyer oss ikke med å fortelle deg hva du skal gjøre, vi forteller deg også hvorfor det er effektivt og smart, og hvordan du skal gjøre det - og så trener vi på det.
 2. Trening: Under kurset vil du holde to presentasjoner foran gruppen og få tilbakemelding på hvordan disse ble formidlet. Du vil få trygg veiledning fra en engasjert kursleder og nyttige tips som hjelper deg å utnytte dine styrker og få kontroll på dine svakheter. Du vil også motta tilbakemelding fra de andre kursdeltakerne, samt at du får trening i å gi tilbakemelding. 
 3. Kursmateriel: I forkant av kurset vil du motta et introduksjonshefte som gir deg et raskt overblikk over teorien. Under kurset får du teoriboken «10 trinn til KRYSTALLKLART BUDSKAP™, del 2». I tillegg vil du motta en skriftlig tilbakemelding fra kursleder som peker på dine tre sterkeste egenskaper som formidler, samt et forbedringspunkt som du med fordel kan trene mer på for å bli en dyktig formidler. 
 4. BONUS: Alle våre deltakere på KRYSTALLKLARE PRESENTASJONER™ mottar boken til Anette Aarsland: "PUSTEN - Hvordan puste deg sunn, trygg og avslappet". En glitrende bok med mange praktiske øvelser. Du kan lese et intervju med Anette her!

Kurset går over 2 dager og starter kl. 0900 med mindre noe annet er avtalt.

 

"Dette kurset føyer seg i rekken av meget nyttige kurs for arbeidshverdagen. Praktisk "rett-på-sak-kurs" med en fin kombinasjon av teori, eksempler, øvelser og konstruktive tilbakemeldinger. Prikken over I`en kommer når kursleder avslutter dagene med å gi den enkelte deltaker en skriftlig tilbakemelding på prestasjonene».

Dagfinn Andreassen, Sparebank 1 SNN

 

Priser

Informasjon om våre priser og betingelser finner du under Vilkår.
 

Anette Aarsland vil lære deg å puste riktig!

På dette kurset vil du i tillegg til Anne Karin, møte Anette Aarsland, Norges fremste ekspert på pusteteknikker.

Anette Aarsland

Anette Aarsland er utdannet sangpedagog og operasanger. Hun har studert sang hos verdens ledende pedagoer i Milano, Roma, New York og London. Etter å ha studert i 8 år, opplevde hun en livshendelse som ga henne et sjokk og som gjorde at hun sluttet å puste riktig. Dette førte til at hun mistet stemmen og sluttet å sove. Først da hun kom i kontakt med Dinah Herris, lærte hun hva riktig pusteteknikk har å si for stemmen, tale så vel som sang, samt for vår helse, både den fysiske og den psykiske.

I dag jobber Anette fulltid som puste- og stemmeveileder. Hun gir private konsultasjoner på Consensio behandlingssenter på Aker Brygge, i tillegg til at hun gir sangtimer og leder Pustekoret i Bærum og Stavanger. Anette holder en rekke kurs og workshops for bedrifter, og i 2014 ga hun ut boka "Pusten - hvordan pusten gjør deg frisk, glad og avslappet". Nå kan også du få lære hvordan du kan puste riktig av den beste i landet, slik at du blir rolig og fokusert, samtidig som du får en sterk og troverdig stemme, når du skal holde presentasjoner. Du kan lese mer om Anette på  pusteteknikk.no.

«Kurset kalles «Fra frykt til begeistring» og det er nettopp det som har skjedd! Før grudde jeg meg til å holde presentasjoner, men nå gleder jeg meg. Jeg får tilbakemeldinger på at jeg er engasjerende og interessant å høre på. Jeg anbefaler dette kurset til alle som holder presentasjoner.»

Hilde Asklund, System Manager, EVRY

 

Ønsker du å bestille kurset KRYSTALLKLARE PRESENTASJONER™ til din bedrift?
Da kan du kontake oss her eller ringe oss på 
 928 05 902.

Ønsker du å delta på et åpent kurs?
Vi holder jevnlig åpent kurs i Oslo, men ønsker du å delta på et åpent kurs et annet sted i landet, kan du gi beskjed til oss.
Får vi seks deltakere eller flere, setter vi opp et åpent kurs der du bor.

 

Gjennom engasjement, praktiske øvelser og konkrete tilbakemeldinger har vi som mål å gi deg større frihet, variasjon og kontroll når du kommuniserer.

Kursinnhold:

Velkommen og introduksjon av alle deltakerne

Stressmestring

 • Hvorfor blir vi nervøse?
 • Teknikker for å håndtere stress og nervøsitet
 • Fra nervøsitet til skjerping på 5 minutter

Engasjer ditt publikum og skap begeistring 

 • Hva kjennetegner en engasjerende presentasjon?
 • Kroppspråket - en naturlig og viktig del av deg
 • Hvorfor er blikkontakt viktig?
 • Dra publikum mot deg og hold dem i din hule hånd

Hvordan får du en sterk og god stemme?

 • Pusten og magemusklene - dine beste stemmevenner
 • Bruk stemmen riktig og få en sterk og trygg stemme
 • Tre viktige talestiler som hjelper deg å snakke variert og engasjerende

Hvordan etablere et godt og troverdig førsteinntrykk på 3 minutter?

 • Slik vekker du velvilje og nysgjerrighet for deg og din sak

Hvordan takle uventede situasjoner?

 • Hva gjør du når du blir avbrutt eller det tekniske utstyret svikter?

Hold interessen oppe ved riktig bruk av hjelpemidler

 • Hvilke hjelpemidler har vi?
 • Fornuftig bruk av Power point
 • Kan kjedelige emner presenteres på en spennende måte? (JA!)

Hjelp - hjernteppe!

 • Slik får du eierskap til presentasjonen din slik at du slipper å bruke manus ellers stikkordskort
 • Memoreringsteknikker

Hva gjør de beste i klassen? 

 • Kaizen - kontinuerlig forbedring
 • Do and don’ts

Oppsummering og avslutning

Våre kurs