Endelig fredag!

Hver fredag deler jeg praktiske og nyttige tips til bedre kommunikasjon, slik at du oppnår bedre resultater, utvikler sterkere relasjoner og ikke minst; får en mye morsommere hverdag!

Gullstandarden for læring og mestring

 

KUN 10% AV ALLE KURS HAR EFFEKT

Vi har aldri hatt mer fokus på kompetanseheving på jobb enn nå. Vi vet at oljen en dag tar slutt, og da er det hodene våre - kompetansen vår - vi skal leve av.

I tillegg går utviklingen fort, særlig innen teknologi. Enten blir vi med på utviklingen, eller vi blir stående igjen på perrongen når toget går. Det er den raskeste veien til arbeidsledighet.

Hva betyr dette for oss?

Det betyr «livslang læring», at vi alltid er «under opplæring».

👉 For arbeidsgivere betyr det vesentlige budsjetter til kompetanseheving for de ansatte. Noen oppretter egne akademi for å sikre at virksomheten til enhver tid har den kompetansen de trenger for å være konkurransedyktige.

👉 For ledere betyr det å ha full oversikt over hva medarbeiderne trenger påfyll av, slik at de lærer det avdelingen trenger.

👉 Og for den enkelte, meg og deg,...

Les mer

Kan ChatGPT skrive talen for deg? Jeg har svaret!

chatgpt retorikk tale Nov 09, 2023

 

I forrige uke spurte P4 sine lyttere om du kan bruke ChatGPT til å skrive talen din som du skal holde for en kollega? Vi kan tenke oss en kollega som skal slutte eller har bursdag.

Interessant tenkte jeg, og lurte på å i samme vending om jeg ChatGPT kan gjøre meg arbeidsledig.

Derfor bestemte jeg meg for å sjekke.

Nå skal du få to eksempler på en tale til en kollega som slutter, med min vurdering og konklusjon til slutt.

Her kommer tale nr. 1.

Kjære kollegaer,

I dag samles vi for å ære og hylle en ekstraordinær person, en kollega som har vært en uvurderlig del av vårt team, men som nå tar farvel med oss for å begynne på en ny reise. Det er med en blanding av glede og vemod at vi samles for å feire og takke vår kjære [Kollegas navn].

[Navn] har vært en inspirasjon for oss alle. Hennes/hans dedikasjon, profesjonalitet og evne til å skape et...

Les mer

En sak har alltid minst to sider

retorikk Nov 01, 2023

«Alt du sier skal være sant, men du trenger ikke å si alt som er sant»

 

Det fine med å lese aviser, er at du får tilgang til andre menneskers kunnskap, tanker og meninger.

For en drøy uke siden leste jeg en kronikk av Kalle Moene, professor emeritus ved Universitetet i Oslo og en av Norges mest respekterte økonomer. I kronikken argumenterte han for borgerlønn og ga en forklaring på hvorfor så mange står utenfor arbeidslivet i Norge. Han kritiserte også Tonje Brenna, vår nye  arbeidsminister, som hadde sagt noe om at det må gå an å snakke om andre ting enn nivået på sosiale ytelser.

Jeg leste Moenes kronikk og lærte mye. Blant annet at en av årsakene til at vi gar mange utenfor arbeidsmarkedet, er fordi vi har mange i arbeidsmarkedet. Menneskegrupper som i andre land er usynlige i statistikken, fordi de feks. aldri har jobbet og blir...

Les mer

Når håndteringen blir krisen

kriseledelse retorikk Sep 20, 2023

Høyre ønsket å både spise kaken og beholde den. De visste de hadde et stort problem, men skulle vinne valget og samtidig ivareta Erna Solberg sitt omdømme.
Valget vant de, men når mange stiller spørsmål ved selve valgets gyldighet må seieren smake vondt.  Å sitte på eksplosiv informasjon til etter valgdagen er både uetisk, umoralsk og uærlig. Et eksempel på hvor ille det kan gå når verdier ikke styrer krisehåndteringen.


Avsløringene i E24 om Sindre Finnes aksjehandler forteller om en mann som bevisst overså alvoret i advarselen han fikk fra Statsministerens kontor i 2013 om at kortsiktig aksjehandel ville få betydning for Erna Solbergs habilitet. Tross dette førte han tilsynelatende sin kone bak lyset. Det er imidlertid ikke Sindre Finnes vi er mest bekymret for. Det får Økokrim ta seg av. Vi er mer bekymret for Høyres...

Les mer

Slik blir du mer attraktiv!

Uncategorized Sep 10, 2022

Les mer
1 2 3 4
Close

50% Complete

Få gratis tips rett i mailboksen!

Motta vårt nyhetsbrev og du vil få gratis tips og inspirasjon til hvordan du kan kommunisere og samarbeide bedre med de rundt deg, slik at dere finner bedre løsninger og får en morsommere arbeidsdag!